Повернутися на головну сторінку

Попередніми статтями рубрики #ІнженернаКраса ми описали важливі частини сонячної станції: сучасні інвертори, комплектну трансформаторну підстанцію та метеостанцію. Час розібратися як усім цим керувати.

Scatec використовує систему збору та передачі інформації SCADA. З її допомогою наші працівники бачать в реальному часі актуальну ситуацію на окремих стрінгах, інверторах, підстанції тощо. Отже, слідкувати та контролювати режим генерації енергії, загальний стан обладнання, та окремі частини станції. Водночас можна управляти нею із мінімальною затримкою в 1-2 секунди лише задаючи бажаний результат – обладнання автоматично усе робить.

Злагоджена та спритна система працює завдяки тому, що усі її компоненти під’єднані до центральної системи керування SCADA. Це допомагає, наприклад, у сонячний вихідний обмежити генерацію електроенергії на вимогу оператора енергосистеми, та виробляти рівно стільки, скільки потребує мережа зараз. Для усіх цих випадків система керування виконає завдання оператора СЕС автоматично та швидко.