Повернутися на головну сторінку

Кабельної лінії поєднують всі елементи фотоелектростанції в одну систему. Для цього використовуються різні за функціями кабелі.

Силові кабелі, як кровоносна система, забезпечують станцію енергією. Один їх тип має бути стійким до ультрафіолету та горіння, адже знаходиться поряд із панелями. Другому типу кабелів властива стійкість до вологи, тому що він зберігається в землі та передає змінний струм.

Оптичні кабелі зв’язку, як нервова система, передає інформаційні сигнали станцією. Оптичне коло, в яке об’єднується цей тип кабелів, забезпечує зв’язок між усіма її компонентами: КТП, інверторами, та системою управління.

Слаботочні кабелі виконують окремі вузькі функції, як то складають основу протипожежної сигналізації, та системи відеоспостереження. Менші за розміром, ніж силові, ці кабелі також допомагають будувати телефонні та інтернет мережі.

Натомість виходить, що основою сучасної сонячної станції є велика кількість дорогих кабелів, що організовані в складні системи для функціонування об’єкту.