Повернутися на головну сторінку
4.06.2021 відбулося офіційне відкриття сонячної електростанції у місті Кам’янка, святкування якого було приурочено до Дня Сталого Розвитку Scatec в Україні. В рамках проекту ми побудували саму ФЕС 32 МВт і 2 кабельно-повітряні лінії 35 кВ від ПС «Кам‘янка» до ФЕС близько 2 км довжиною. Під час заходу також було проведено зустріч у питаннях співпраці, учасниками якої були Аліна Свідерська (Генеральний Директор Scatec Ukraine), Александра Вацко (Заступниця Керівника Місії, посольство королівства Норвегії в Україні), Олег Самчук (Голова правління, Черкасиобленерго), а також Реймонд Карлсен (Генеральний Директор Scatec, онлайн), Тон Неєстейн (Генеральний Інвестиційний Директор, FMO, онлайн) та Марта Матленґєвіч (Головний Банкір, EBRD, онлайн). Такі події є дуже важливими для нас, оскільки вони дозволяють ділитися досягненнями та найактуальнішими новинами із нашими партнерами. Крім того, це була чудова нагода, щоб приділити особливу увагу соціальним проєктам.

У Scatec ми дуже відповідально ставимося до впливу, який має наша діяльність на місцеві громади. Ми завжди підтримуємо громадські ініціативи, які громада визначила найвагомішими для себе. Однією із таких ініціатив став проєкт, розроблений Ростиславом Юриком, десятикласником Кам’янського ліцею №1. Саме його план утилізації небезпечних відходів, здобув перемогу у конкурсі молодіжних громадських ініціатив, за що був нагороджений сертифікатом від компанії Scatec під час офіційної церемонії перерізання стрічки. Загалом, ми були щиро вражені підростаючим поколінням Кам’янки, а саме учнями місцевого гуртка робототехніки, який Scatec із задоволенням підтримує. Нам випала нагода поспостерігати за розробками школярів у дії під час демонстрації, яка пройшла у місцевій школі одразу по закінченню основної частини.

Ми неймовірно вдячні за підтримку усім, хто, так чи інакше, долучився до втілення у реальність проєкту з побудови та експлуатації сонячної електростанції у місті Кам’янка потужнітю 32 МВт та із нетерпінням чекаємо святкувань наших нових спільних досягнень!