Повернутися на головну сторінку

Нещодавно ми звітували про допомогу притулку для біженців у Новому Чигирині. За 2 тижні 40 осіб отримали там обладнане місце для ночівлі, харчування та іншу підтримку від громади. Але цього місяця стало відомо, що у Чигиринському ЦНАПі зареєстровано вже понад 800 переселенців, серед яких більше сотні дітей. Ця кількість не показує реальну картину. Імовірніше, кількість вимушених переселенців у громаді більша у 3-4 рази.

Вони потребують на соціалізацію у новій громаді та адаптацію. Саме це є метою проєкту “Приязна громада”. На базі притулку, переселенці й жителі громади, отримають психологічну підтримку та забезпечать свої потреби. Протягом 3 місяців у Вільний простір “ХАТА – ХАБ” працюватимуть такі активності. Арттерапевт чекатиме на дітей зі своїми гуртками малювання, народних ремесел та майстер-класами. Психолог консультуватиме онлайн та офлайн. Тренера з шахів, футболу та скандинавської ходи займатимуться з учасниками на тренуваннях. Окрім цього працюватиме буккросинг, заняття з англійської, спікенклаб, соціальна перукарня, майстерня для ремонту одягу та пральня.

Тож Scatec комплексно підійшла до підтримки цього проєкту. Кожна з перерахованих вище активностей отримала ту чи іншу допомогу. Ми забезпечили обладнанням арт та спортивні гуртки. Вихованці матимуть необхідні фарби, м’ячі, канцелярське приладдя тощо. Теплі кава-брейки стануть гарним місцем для знайомства з мешканцями Чигиринщини та роботи буккросингу. А соціальна перукарня та пральня зможуть відновити свою роботу за для вразливих верств населення.